Altium

Bir elektronik devre tasarımı yapacaksanız, rahat, engelsiz çalışmak istiyorsanız tercihiniz Altium olmalıdır. Çoğu programda sınırlar; sizden çok programın elinde... Bize istediğimiz şekilde çalışma imkanı sağlayan Altium açık ara lider konumda. Başlangıç olarak Proteus, Orcad gibi programlar işimizi görürken; daha profesyonel çalışma ihtiyacımız olduğunda ihtiyaç duyacağımız programdır kendisi.




Altium Designer'ın kullanımı ve kısayolları hakkında link'ten bilgilere ulaşabilirsiniz. Altium Designer'i kullanırken kısayollar fazlasıyla işimizi kolaylaştırmaktadır. Bu link'ten ise 5 saatlik videoya ulaşabilir, bir proje yapmak için gerekli bilgilerin çoğunu kolayca bulabilirsiniz.

Altium Designer 2 ve 3 boyutlu çalışmaya olanak sağlarken; diğer programlara nazaran görselliğinden de anlayacağınız gibi profesyonel olduğu fazlasıyla kendini belli ediyor.

Ayrıca; istediğiniz gerekli elemanların kılıflarını 3dcontentcentral.com (.step uzantısıyla) sitesinden tedarik edebilirsiniz. Takıldığınız yerlerde Youtube'tan videolara bakmanızı tavsiye ederim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Faraday Kafesi

128 Adımda Ergonomik Kontrol Noktaları (In Step 128 Releases in Ergonomic Points)