Nükleer Santral Şart Mı? (Is A Nuclear Plant Necessary)

   Bilmeyenimiz yoktur... Amerika Birleşik Devletleri'nde 250 yi aşkın ve dahası Avrupa, Brezilya, Arjantin, Rusya, Hindistan, Çin, İran ve daha nice adını sayamadığım ülkelerde nükleer santraller enerji ihtiyacını hatrı sayılır derecede karşılıyor. Peki neden Türkiye'de olmasın ?


   Nükleer santraller termik santrellerle neredeyse aynı mantıkla çalışmakta ancak maliyeti ciddi derecede azaltmaktadır. Bu da bir nükleer santral yapmanın ne kadar önem arz ettiğinin birincil nedenidir.. Yapım aşamasında yüksek derecede maliyet gerektirdiğinde yalnızca gelişmiş ülkelerde görebilmekteyiz. Biz hızlı büyüyen bir Türkiye görmek istiyorsak buna destek vermemiz gerekir.
   Onlarca ülkede onlarya yıldır bu iş sıkıntısız ilerleyebiliyor. Bakımları yapılır güvenlik önlemleri hassas derecede alınırsa bu iş inanıyorumki sıkıntısız ilerleyecektir.
   Zaten faliyetler 2 yıl önce başladı. Önce Mersin Akkuyu'da nükleer santrali kurulmasına başlandı ve daha sonra Rusyada eğitim görmek amacıyla 7 ile 9 sene arasında bir mühendislik alımları başlandı. Bana göre bu büyük bir adım. 2019'da faliyete geçecek olan bu santrelle yenileride eklenecektir.
   Bilgi: Yakıtı uranyumdur. Uranyum; reaktif bir madde olduğundan elde etme işlemi çok tehlikeli ve meşakatlidir. Bu işlem gizli tutulmıştur. Uranyum tuzdan ve kayalardan elde edilebilir.
    Eğerki çağı yakalayabilirsek önüne de geçebiliriz; zaten mühendislikte aynı mantıkta değil midir?

bknz http://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:Nuclear_power_station.svg

bknz http://www.alternaturk.org/nukleer.php

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Faraday Kafesi

128 Adımda Ergonomik Kontrol Noktaları (In Step 128 Releases in Ergonomic Points)